Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Промовиран Протоколот за спроведување мерки за заштита од КОВИД-19 во судовите
 
November 03, 2020

Здружение на судии на Република Северна Македонија на денешен ден во Основниот граѓански суд Скопје и Основниот кривичен суд Скопје го промовираа Протоколот за спроведување мерки за заштита од КОВИД-19 во судовите. Со техничка и финансиска помош од страна на Мисијата на ОБСЕ во Скопје изработени се 10.000 флаери и 900 постери од кои 600 на македонски јазик и 300 на албански јазик.

Здружение на судиите на Република Северна Македонија во координација со Мисијата на ОБСЕ во Скопје денес започнаа и со дистрибуција на  доволен број примероци и од постерите и од флаерите до Архивата на секој суд во државата, согласно неговата големина.
Протоколот е донесен од страна на Здружението на судиите на Република Северна Македонија, има советодавен карактер и има за цел да им помогне на претседателите на судовите во секојдневното работење. Истиот се однесува на судиите и останатите вработени во судовите, на сите странки и други учесници во судските постапки, а ќе се применува се до престанокот на пандемијата предзвикана од вирусот КОВИД-19.

Од името на ЗСРМ би сакале да се заблагодариме на Мисијата на ОБСЕ и нејзиниот отсек за владеење на правото и човекови права на соработката и континуираната подршка

https://360stepeni.mk/sudovite-dobija-kovid-protokoli-optsija-za-onlajn-sudena-za-krivichni-predmeti-teshko/

https://www.slobodenpecat.mk/i-koronata-tezhi-na-tasot-na-pravdata/

https://netpress.com.mk/sudovite-dobi-a-kovid-protokoli-otpadnaa-onla-n-sude-ata/

https://akademik.mk/promoviran-protokolot-za-sproveduvane-merki-za-zashtita-od-kovid-19-vo-sudovite/

https://kanal5.com.mk/promoviran-protokolot-za-zashtita-od-kovid-19-vo-sudovite/a446280

https://opserver.mk/makedonija/promoviran-protokolot-za-zashtita-od-kovid-19-vo-sudovite/

https://libertas.mk/promoviran-protokolot-za-zashtita-od-kovid-19-vo-sudovite/

https://kurir.mk/makedonija/vesti/promoviran-protokolot-za-zashtita-od-kovid-19-vo-sudovite/

https://alsat.mk/mk/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%88%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%B4-%D0%BA/

https://www.biznisvesti.mk/promoviran-protokolot-za-zashtita-od-kovid-19-vo-sudovite/

https://iportal.mk/makedonija/promoviran-protokolot-za-zashtita-od-kovid-19-vo-sudovite/

https://frontline.mk/2020/11/03/promoviran-protokolot-za-zashtita-od-kovid-19-vo-sudovite/

https://gragjanskizbor.mk/aktuelno/promoviran-protokolot-za-zashtita-od-kovid-19-vo-sudovite/

https://makpress.mk/Home/PostDetails?PostId=377715

https://kurir.mk/makedonija/vesti/promocija-na-protokol-za-zashtita-od-kovid-19-vo-sudovite/


.

Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)