Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Промоција на книга КАЗНЕНО - ПРАВНИ АСПЕКТИ НА ПРИМЕНА НА ЧЛЕН 10 ОД ЕВРОПСКАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА
 
May 14, 2013
Здружението на судиите на Република Македонија и авторката М-р Едита Насковска, Ве покануваат на промоција на книгата КАЗНЕНО - ПРАВНИ АСПЕКТИ НА ПРИМЕНА НА ЧЛЕН 10 ОД ЕВРОПСКАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА. Промоцијата ќе се одржи на 21.05.2013 година (вторник) во 14 часот, во Големата сала на Врховниот суд на Република Македонија на прв кат. 
 
Мотивот со кој започна ова истражување низ обемната судска практика од решените предмети на Европскиот суд за човекови права, но и динамиката на промените на националното законодавство, особено законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета, дадоа субстанцијална слоевитост на насловот кој од судската практика влезе во порите на трансформација на нашата политичка култура во духот на либерализмот и демократијата.“

     М-р Едита Насковска
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)