Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
Judical Newsletter
Judical newsletter
Judical Review
Judical review
Publications
Publications
Laws, Rules, Regulations
Laws
 
ID AND BASIC INFORMATION
HOME


Дводневна изолациона сесија за предлог измените на Законот за судовите и Законот за Судски Совет на РМ
08.03.2018
Здружението на судиите во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, на 6-7.03.2018 година спроведоа дводневна работна сесија за клучните аспекти на реформскиот процес кон зајакнат систем на избор, разрешување и професионален развој на судиите. Целта на оваа изолациона сесија е да се подготви Документ за јавна политика кој ќе ги претставува гледиштата на судиите и кој Здружението на судии ќе го употребува како алатка за понатамошно застапување на сопствените ставови во процесот на подготовка на законските решенија.
прочитај повеќе >
 
Средба на претседателот Саити со претседателот на Владата на РМ, г-дин Зоран Заев
06.03.2018
Во текот на вчерашниот ден, претседателот Саити оствари средба со претседателот на Влада на РМ, г-дин Зоран Заев. На средбата, претседателот Саити ги истакна очекувањата на судиите во однос на реформскиот процес на правосудниот сектор кој е во тек, нагласувајќи ја важноста на инклузивен пристап кон фелата во тие процеси. Во однос на прашањето за состојбите на платите во судството, премиерот Заев истакна дека владата презема обврски во насока на решавање на овие прашања, со цел постигнување на еднаков третман на сите чинители во судството.
прочитај повеќе >
 
СОСТАНОК НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ САИТИ СО ПОДРУЖНИЦИТЕ ОД АПЕЛАЦИОНО ПОДРАЧЈЕ ШТИП
05.03.2018
На 02.03.2018 година, Претседателот на Здружението на Судиите на Република Македонија, судија д-р. Џемали Саити, оствари работен состанок со претставници на подружниците од Апелационото подрачје на Штип
прочитај повеќе >
 

ПРЕТХОДНИ ТЕМИ
Средба на Претседателот Саити со претставник на Стејт Департментот >15.02.2018
Стручна расправа за Реформа во правосудството - закон за судови и закон за судски совет: идни предизвици >02.02.2018
Прв состанок на работната група за етаблирање на регионалната мрежа на здруженијата на судии >31.01.2018
Соопштение за XVI-та седница на управен одбор на зсрм >25.01.2018
Оглас за проектен координатор >22.01.2018
Претседателот Саити на работна посета во САД >10.01.2018
Претседателот Саити во интервју за 360 степени на „Алсат ТВ“ >26.12.2017
СООПШТЕНИЕ ЗА XV-ТА СЕДНИЦА НА УПРАВЕН ОДБОР НА ЗСРМ >22.12.2017
Oдржана заедничка прес-конференција на претседателот Саити и холандскиот амбасадор Пломп >21.12.2017
Средба на претседателот Саити со евроамбасадорот Жбогар >20.12.2017
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)