Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Средба на претседателот на Здружение на судиите на Република Северна Македонија со Министерот за правда
 
January 20, 2022

 

,, Претседателот на Здружение на судиите на Република Северна Македонија, судија д-р Џемали Саити, оствари средба со Министерот за правда, д-р Никола Тупанчески.

Двете страни се договорија за давање на афирмативен пристап и изнаоѓање на современи решенија кои ќе одговараат на македонскиот правосуден систем, се со цел подобрување на перцепцијата на граѓаните во судската власт.

Министерот за правда д- р Тупанчески ја поздрави работата на Здружението на судии, на Телото за Етика на судиите и судиите поротници и Судско медиумскиот совет.‘‘
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)