Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Средба на претседателот Саити со евроамбасадорот Жбогар
 
December 20, 2017
 

Средба на претседателот Саити со евроамбасадорот Жбогар

20.12.2017 година

Претседателот Саити придружуван од потпретседателката - судија Емилија Шопар Јованова, и членот на Управниот одбор - судија Иван Џолев, на 20.12.2017 година остварија средба со евроамбасадорот Самуел Жбогар.

Во рамки на средбата, соговорниците разговараа за моменталните состојби, правецот и динамиката на реформите во правосудниот сектор, како и за релевантноста и влијанието на Здружението на судиите на РМ како активен партиципент во овие процеси.

Делегацијата на ЕУ изрази спремност за продолжување на соработката и поддржување на активностите на Здружението чија крајна цел е подобрување на статусот на судиите, градење на механизми за обезбедување независно и самостојно судство, заради целосно остварување на принципот на владеење на правото и правната држава.

Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)