Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
XIV- то Редовно Изборно Собрание на Здружение на судиите
 
May 18, 2020
На ден 14 мај 2020 година се одржа XIV - то Редовно Изборно Собрание на Здружение на судиите. Согласно усвоените мерки на Владата на РСМ во однос на Корона вирусот, Редовното Изборно собрание се одржа преку физичко присуство и со видео линк комуникација.
На собранието се разгледа извештајот за работа и програмските активности на Здружение на судиите на РМ.

Во рамките на 14-тото Редовно Изборно Собрание, Здружението на судиите на Република Македонија го избра д-р Џемали Саити за нов претседател на Здружението на судиите на Република Македонија.
Исто така беше направен и избор на членови на Управен и членови на Надзорен одбор на Здружение на судиите.

На почетокот од настанот свои обраќања имаа ВД претседателот на Врховниот суд на РСМ , м-р Фаик Арслани и директорката на Академијата за судии и јавни обвинители, д-р Наташа Габер Дамјановска. 
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)