Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Обука за комуникациски вештини за судии од апелациoно подрачје Штип
 
May 26, 2023
 
🆕 Денеска во Апелацискиот суд во Штип четиринаесетина судии од ова апелациско подрачје, академци од Академијата за судии и јавни обвинители и стручни соработници, присуствуваа на обуката за комуникациски вештини и односи со јавност што ја одржаа новинарите Елена Ивановска-Мукоска и Васко Маглешов.
👉 Учесниците на обуката пишуваа соопштение за јавност, изрекуваа пресуда пред ТВ камера...
🆗 Обуката е дел од активностите на Судско-медиумскиот совет, што се реализира со поддршка на Амбасадата на САД во Република Северна Македонија, со цел продлабочување на довербата и соработката меѓу судиите и новинарите.
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)