Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Средба на претседателот Саити со делегација на конгресмени од САД
 
August 28, 2018
На 28.08. 2018 година, претседателот Џемали Саити, придружуван од потпретседателката Емилија Јованова Шопар, одржаа состанок со делегација на конгресмени, млади политички лидери, во просториите на Здружението на судиите.

На состанокот, претседателот ја нагласи важноста на Здружението во реформскиот процес на државата, како и мал осврт на тековните реформски процеси. Претседателот, исто така, се осврна на предизвиците со кои се соочуваат судиите како и напорите за нивно надминување. Делегацијата на конгресмени, ја препознаа и поздравија заложбата на Здружението во процесот на реформи, и споделија нивни позитивни искуства од САД. 
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)