Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Четврта седница на Управен одбор на Здружение на судиите на Република Северна македонија
 
November 27, 2020
 На ден 16 ноември 2020 година, се одржа четвртата седница на Управниот одбор на Здружение на судиите на Република Северна Македонија. Во Дневниот ред за седницата беше предложена точката: Избор на членови на Судско Медиумскиот Совет при Здружение на судиите на Република Северна Македонија, при што се донесе следната:


                                                                                                         О Д Л У К А

За членови на Судско – медиумски совет од редот на новинарите, се избираат:

1. Гордана Дувњак - Фокус

2. Елена Ивановска Мукоска - ТВ „Телма“

3. Флора Белули Камбери - МТВ 2

4. Михаела Димовска - ТВ „Канал 5“

5. Бојан Стојановски - „Алсат - М“ ТВ

6. Христина Беловска - ТВ „24 Вести“

7. Васко Маглешов –„ Призма.мк“

8. Соња Делевска - веб портал „СДК“

За членови на Судско – медиумски совет од редот на судиите, се избираат:

1.Шпенд Деваја - судија во Врховен суд на РСМ

2.Шефајет Хајдари - Претседател на Апелационен суд Гостивар

3.Иван Џолев - Претседател на Основен кривичен суд Скопје

4.Тодор Поп Панев - Претседател на Основен суд Свети Николе

5.Илир Сулејмани - Претседател на Основен граѓански суд Скопје

6. Миле Димовски – Претседател на Основен суд Битола

7. Едита Насковска - судија во Управен суд

 

Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)