Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Средба со амбасадорката на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, Рејчел Галовеј
 
January 21, 2020
  Претседателот на Здружение на судиите на Република Македонија, д-р Џемали Саити на ден 20 јануари 2020 година оствари работна средба со амбасадорката на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, Рејчел Галовеј.
  На средбата претседателот ја искажа својата благодарност на Британската амбасада за досегашната соработка и можноста истата во иднина да се унапреди.
  Во рамки на работната средба соговорниците разговараа за темпото на реформа во правосудниот сектор, подобрување на ефикасноста, одговорноста и транспарентноста во судството преку партиципативен пристап на двете страни, јакнење на капацитетите во судството со обезбедување на подршка за подобрување на практиките и политиките во судството во согласност со меѓународните стандарди и практики, како и за други актуелни теми поврзани со работата на правосудството во Република Северна Македонија.

Работната средба заврши со искажана благодарност од двете страни 

Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)