Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Oбуката за комуникациски вештини и односи со јавноста
 
June 19, 2023
Дванаесетина судии од апелациските подрачја Гостивар и Битола присуствуваа на обуката за комуникациски вештини и односи со јавноста во организација на Судско-медиумскиот совет.

👉 Учесниците на обуката пишуваа соопштение за јавност, изрекуваа пресуда пред ТВ камера…

🆗 Обуката е дел од активностите на Судско-медиумскиот совет, што се реализира со поддршка на Амбасадата на САД во Република Северна Македонија, со цел продлабочување на довербата и соработката меѓу судиите и новинарите.
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)