Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Средба Саити - Маричиќ
 
September 11, 2020
Претседателот на Здружение на судиите на Република Северна Македонија д-р Џемали Саити, денес оствари средба со Министерот за Правда Бојан Маричиќ, на која дискутираа за состојбите во судството, со акцент на заштитата на судската независност, зголемување на  ефикасноста,  одговорноста и транспарентноста во судството со цел зголемување на довербата во правосудниот сектор.

Соговорниците заклучија дека треба да продолжи партнерството и дијалогот во спроведувањето на реформите и имплементацијата на усвоената правна рамка која беше дел од реформскиот процес.

Претседателот изрази благодарност за подршката на министерот Маричиќ во насока на подобрување на севкупните капацитети и претпоставки за независно и самостојно судство и креирање на услови за зајакнување на судскиот интегритет  и зголемувањето на довербата на граѓаните во правосудниот сектор.
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)