Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Средба на Претседателот Саити со претставник на Стејт Департментот
 
February 15, 2018
Претседателот Саити, придружуван од потпретседателката судија Емилија Шопар Јованова и судија Иван Џолев член на Управниот одбор, остварија средба со г-ѓа Сузан Фалатко - Заменик директор на канцеларијата за прашања на јужна и централна Европа при Стејт Департментот.

На средбата, претседателот Саити ги образложи сите досегашни проекти спроведени од страна на Здружението, како и изрази благодарност до Амбасадата на САД во Македонија и Стејт Департментот за безрезервната поддршка во имплементацијата на проектите за поддршка на  реформата на правосудството, Планот 3-6-9 како и Стратегијата за реформа на правосудството, и исто така ја нагласи потребата од континуирана соработка со Амбасадата на САД во Македонија и Стејт Департментот.

Г-ѓа Сузан Фалатко, го изрази своето задоволство за напредокот на Здружението при имплементацијата на проектите, и исто така, ја констатира понатамошната поддршка кон Здружението, со акцент на континуирана соработка и поддршка во имплементација на наредните активности за унапредување на независноста и самостојноста на судиите, што ќе придонесе кон реформскиот процес на Република Македонија и нејзино приближување кон Евроатлантските интеграции.Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)