Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
СООПШТЕНИЕ
 
June 30, 2016
 Претседателот на Здружението на судиите на Република Македонија, д-р Џемали Саити и судија Златко Анѓелкоски, член на управниот одбор, на 29.6.2016 година во просториите на Здружението остварија средба со амбасадорот Аиво Орав, Шеф на Делегацијата на Европска унија во Република Македонија.

На средбата се разговаше за состојбите во судството во Република Македонија, како и за досегашната соработка помеѓу Здружението на судиите и Делегацијата на Европска унија во Република Македонија, со посебен акцент над идните реформски активности, при што беше констатирана потребата од понатамошна соработка.

Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)