Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Промоција на книга КРИВИЧНОТО ПРАВОСУДСТВО ВО МАКЕДОНИЈА 1878-1912 ГОДИНА, на Д-р Милка Ристова, судија на Врховниот суд на РМ
 
April 15, 2013
 Здружението на судиите на Република Македонија и авторката Д-р Милка Ристова, судија на Врховниот суд на Република Македонија Ве покануваат на промоција на книгата КРИВИЧНОТО ПРАВОСУДСТВО ВО МАКЕДОНИЈА 1878-1912 ГОДИНА.
Промоцијата ќе се одржи на 19.04.2013 година (петок) во 11 часот во Големата сала на Врховниот суд на РМ на прв кат.

Книгата КРИВИЧНОТО ПРАВОСУДСТВО ВО МАКЕДОНИЈА 1878-1912 ГОДИНА е магистерски труд на Д-р Милка Ристова под менторство на проф.др.Љупчо Арнаудовски, одбранет во 1990 година на Правниот Факултет при Универзитетот „Кирил и Методиј“ во Скопје.

Предмет на научен интерес во истражувањето се почетоците на поновата државно-правна историја на македонскиот народ во втората половина на деветнаесетиот и почетокот на дваесетиот век. Книгата е напишана во осумдесеттите години на минатиот век, во време кога Република Македонија сеуште е една од шесте републики на Југословенската Федерација ( СФРЈ), односно пред нејзината независност.

Книгата КРИВИЧНОТО ПРАВОСУДСТВО ВО МАКЕДОНИЈА 1878-1912 ГОДИНА ќе се продава на самата промоција на 19.04.2013 година по цена од 200 денари.
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)