Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Учество на Делегација на Здружението на судиите на Република Македонија на Втората Меѓународна Конференција на Судии во Задар, Р.Хрватска
 
October 12, 2016
     Делагација на Здружението на судии на Република Македонија, составена од членовите на Управниот Одбор, Шпенд Деваја, судија на Врховниот суд на РМ, Иван Џолев, судија на Основниот суд Скопје 1 – Скопје и д-р Лазар Нанев, судија на Основен суд Кавадарци, учествуваа на Второта Меѓународна Конференција за судии во периодот од 30.09 - 01.10.2016 година, која се одржа во Универзитетот во Задар, Р.Хрватска, во организација на Здружението на хрватските судии и Универзитетот во Задар, со подршка на Министерството за правда на Р.Хрватска, Министерството за надворешни работи на САД, CEELI Институтот во Прага и Задарската Жупанија.

    Конференцијата се одржа на тема: Независност, непристрасност на судијата и важноста на комуникацијата во судството.

    На Конференцијата учествуваа говорници од Р.Хрватска, САД и Холандија, кои ги пренесоа своите знаење и искуства по однос на гореспоменатите теми на расправа.

Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)