Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
СООПШТЕНИЕ
 
August 11, 2016
 
    Претседателот на Здружението на судиите на Република Македонија, д-р Џемали Саити, судија Емилија Шопар Јованова и судија Шпенд Деваја – членови на управниот одбор, на 10.8.2016 година остварија средба со в.д заменик амбасадорот Дејвид Стивенсон, шеф за Политички и прашања на Владеење на Право и економија во Амбасадата на САД во Скопје.

    Во фокус на разговорите беа моменталните состојби во судството, прашањата за независноста и самостојноста, довербата и перцепцијата на јавноста кон судството, како круцијален сегмент за владеење на правото и правната држава. Посебен акцент беше ставен на соработката на Здружението со Амбасадата на САД и нивните инструменти и програми за унапредување на владеењето на правото и демократијата, при што беше констатирана потребата за интензивирање на понатамошната соработка.

Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)