Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Средба на претседателот на Здружение на судиите д-р Џемали Саити со Високиот инспектор за правда г- дин Артур Метани
 
May 29, 2023
Денеска на 29 мај 2023 година претседателот на Здружение на судиите на Република Северна Македонија д-р Џемали Саити одржа работна средба со Високиот инспектор за правда на Република Албанија  г- дин Артур Метани. Како почесен гостин на средбата присуствуваше и Амбасадорот на Република Албанија г-дин Фатос Река.

Посебен акцент беше ставен на соработката на Здружението со Високиот инспекторат за правда во Република Албанија и нивните инструменти и програми за унапредување на владеењето на правото и демократијата, при што беше констатирана потребата за интензивирање на понатамошната меѓународна соработка. 
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)