Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏЕМАЛИ САИТИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРАВНИОТ СОВЕТНИК JASON CORLEY
 
December 14, 2023
 

Претседателот на Здружението на судиите на Република Северна Македонија, д-р Џемали Саити, оствари средба со новиот постојан правен советник Jason Corley при Програмата на OPDAT - Амбасадата на САД во Скопје.

На средбата, соговорниците разговараа за моменталните состојби во судството и идните чекори во контекст на реформските процеси. Претседателот Саити гo запозна со целите и тековните активности на Здружението и ја поздрави досегашната соработка со Програмата на OPDAT на Амбасадата на САД и истакна дека улогата на Здружението во реформските активности е од големо значење.

Соговорниците ја истакнаа потребата за понатамошна соработка во насока на зајакнување на судската независност и самостојност.

Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)