Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
АПЕЛАЦИОНО ПОДРАЧЈЕ ШТИП- ФОРУМ ДИСКУСИЈА
 
February 25, 2021
 Во просториите на Апелационен суд Штип на денешен ден се одржа Регионална дискусија со интерактивен форум (IFD), каде што членовите на СМС отворено разговараа со локалните засегнати страни во дебатен формат за должностите и надлежностите на Советот и можноста за помош во подобрување на имиџот на судството во јавноста и зајакнување на соработката помеѓу судиите и новнарите и на локално ниво. Свое поздравно обраќање имаше Данка Ристова - судија на Апелационен суд Штип. Излагачи на настанот беа:

· Судија Тодор Поп Панев, Претседател на Основен суд Свети Николе и Член на Судско - медиумиски совет (Излагач)

· Новинар Васко Маглешов, Новинар во „ Призма“ и Член на Судско - медиумски совет (Излагач)

· Судија Иван Џолев, Претседател на Основен кривичен суд Скопје и Претседател на Судско-медиумскиот совет (Излагач)

· Новинар Христина Беловска, Новинар во ТВ „24“ и Потпретседател на Судско-медиумски совет; (Излагач)Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)