Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
прослава по повод денови на правосудството
 
March 27, 2019
Здружението на судиите, на 28 и 29 Март, во хотел Александар Палас, организира дво-дневен настан по повод прославата на "Денови на правосудство" во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Првиот ден од дво-дневниот настан е поставен како работен дел на тема "На патот кон европско судство: предуслови и предизвици"на кое учество ќе земат домашни и меѓународни судии и експерти.

Вториот ден од дво-дневниот настан е поставен како работен дел на кое ќе се дискутира за инклузивноста на судиите во решавање на статусните прашања и можностите за нејзино зајакнување со компаративни искуства, на кое учество ќе земат судии од Европа.
Свечената академија по повод "Денови на правосудство" ќе се оддржи веднаш после работниот ден на 29 Март со почеток во 14:00 часот, во кое свои поздравни обраќања ке оддржат Амбасадорот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, г-дин. Клеменс Која, проф.д-р. Рената Дескоска, министер за правда на Република Северна Македонија, г-ѓа Микаела Швајзер-Блум, вршител на должност амбасадор на САД во Р. Северна Македонија, Амбасадорот на Холандија во Р. Северна Македонија, г-дин Ваутер Пломп, како и Претседателот на Здружението на судиите, судија д-р. Џемали Саити, судија на Врховниот суд на Р. Северна Македонија.
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)