Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
Регионална конференција и одбележување на Денот на правосудството
 
March 29, 2018
 По повод Денот на правосудството, а во рамки на активностите предвидени со годишната програма за работа, Здружението на судиите со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, организираат дводневна Регионална конференција на тема "Зајакнување на квалитетот на правдата во светло на правосудната реформа"

Настанот ќе се оддржи на 4 и 5ти Април 2018 година, во хотел Александар Палас во Скопје. Работниот дел од конференцијата е со почеток од 10:00 часот на кој е планирано да земат учество претставници од подружниците на Здружението, како и претседатели на апелационите судови и претседателите на основните судови со проширена надлежност.

Свечената академија ќе се оддржи на 5ти Април со почеток во 14:30 часот, на која се поканети сите судии во РМ, претставници од академската заедница, високи дипломатски претставници, правни практичари и претставници на невладини организации чиј фокус е владеење на правото.
Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)