Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ САИТИ СО АМБАСАДОРОТ НА ЕУ ДЕЈВИД ГИР
 
November 01, 2021
 

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ САИТИ СО АМБАСАДОРОТ НА ЕУ ДЕЈВИД ГИРНа 01.11.2021 година Претседателот на Здружението на судиите на РСМ д-р Џемали Саити оствари работен состанок со Шефот на Делегацијата на ЕУ во Република Северна Македонија, Амбасадорот Дејвид Гир.

Соговорниците разговараа за Извештајот за напредок на Европската Комисија од 2021 година, фокусирајки се наоѓањата и препораките кои се однесуваат на состојбата во правосудниот систем на државата, со акцент на судската и финансиската независност, човековите ресурси и дигитализацијата. Соговрониците ја нагласија потребата од понатамошна соработка и удвојување на напорите за унапредување на владеењето на правото и правната држава.

На овој состанок учествуваше и потпретеседателот на Здружението на судии, судија Емилија Шопар Јованова и заменик амбасадорот на Делегација на ЕУ Џулијан Васало.

Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)