Одберете јазик
 
на веб страната на здружението
СУДСКО МЕДИУМСКИ СОВЕТ
Sudsko mediumski
Судска Етика
Судиски информатор
Судиска ревија
Судска ревија
Публикации
Закони, прописи, акти
 
Службен Весник
СООПШТЕНИЕ
 
June 23, 2016
     Претседателот на Здружението на судиите на Република Македонија, д-р Џемали Саити на 22.6.2016 година, оствари средба со преставник од Холаднската амбасада во Република Македонија, г-дин Ѓакуш Кабаши, асистент за политики за владеење на правото.

    Последните случувања и моменталната состојба во Здружението на судиите на Република Македонија беа тема на разговор на средбата, како и потребата од подигнување на капацитетите на Здружението на ниво кое соодветствува со карактерот на организацијата. Во таа насока, претседателот Саити посочи дека за постигнување на целите неопходна е подршка како од технички, така и од интелектуален аспект, за што взаемно беше констатирана потребата од меѓусебна идна соработка.

Назад
f
Судски Совет
Судови на РМ
Академија за обука на судии и јавни обвинители
Биро за судски вештачења
Адвокатска комора
Комора на извршители на РМ
Нотарска комора на РМ
Јавно обвинителство на РМ
ДПРМ
 
 
©2011 Здружение на судиите на Република Македонија
 
 
Изработката на Веб странава е финансиски подржана од американскиот народ, преку агенцијата на САД за меѓународен развој - УСАИД Македонија (www.usaid.org.mk), во рамките на Проектот за имплементација на судските реформи (www.jrip.org.mk)